Een huis van woorden


In de beschutte veranda van het schoolgebouw zijn drie meisjes aan het spelen met mooi gekleurde blokken. Ze bouwen een huis met een poort, een rond raam en een puntdak. Ik pak het huis voorzichtig op en zet het bouwsel op de tekentafel. We gaan tekenen naar aanleiding van het huis. De drie meisjes van vijf jaar gaan gelijk aan het werk en tekenen een 'triangle, a circle and rectangle'. Ze kennen de Engelse woorden en tekenen de onderdelen waaruit het huis is opgebouwd.

De meisjes willen weten hoe de kleuren heten die ze gebruiken. We maken er een spelletje van; ik pak steeds een ander kleurpotlood en vraag naar de Engelse naam. Ze kennen de kleuren nog niet maar na een paar keer oefenen lukt het aardig. Alleen 'red' blijft lastig. Een jongetje kijkt naar het huis en schuift een nieuw blokje tegen de gevel aan en zegt; 'petroleum' . Zijn vader heeft een vat petroleum voor de deur staan. De meisjes gaan door met kleuren..

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Gracious Dwelling. Proudly created with Wix.com

1-800-000-0000   |   info@mysite.com

  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • Instagram Black Round