een auto met een rem en een vader met slechte ogen

November 2, 2017

 

Op zoek naar teachable moments...

In De Doorns zijn er nog geen autootjes om buiten mee te spelen. Die komen nog vertelden de mensen van Amazing Brainz. Wel stenen (zie blog van vorige week) en ook duplo. Ook goed voor een autootje, de kinderen maken ze in alle maten.

Het onderwerp van deze week is transport, misschien heeft het daarmee te maken, misschien niet. 

Ik neem 4 kinderen uit de groep van 3 tot 4 jaar, die met lego-auto's spelen mee naar binnen. We gaan auto's tekenen en vertellen over wat we in en met auto's meemaakten. Een van de jongetjes kan precies vertellen wat er allemaal in een auto zit: een dak, lichten, wielen, een stuur, een rem, stoelen, deuren. Er komt steeds meer, de kinderen tekenen. Dan vraag ik Patricia, de juf, om te vragen naar ervaringen met auto's. Vorig jaar heb ik uitgebreid met haar gewerkt aan het bijschrijven bij tekeningen. 

Er wordt uitgebreid verteld: de vader van een van de jongens kan niet zo goed zien en daarom moet hij heel goed kijken naar de lichten bij de poort en dan kan hij pas naar binnen rijden. 

Patricia schrijft het verhaal erbij. De lichten wijst hij aan.

Een ander jongetje tekent heel precies allemaal kleine rondjes en kleurt ze heel precies blauw in. Hij wil niks vertellen. 'He is like that sometimes', zegt Patricia.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

PaL's oktoberactiviteiten in Zuid Afrika

October 16, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten

November 5, 2017

November 2, 2017

October 27, 2017

October 26, 2017

October 15, 2017

November 16, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags