Een huis van woorden

November 2, 2017

 

In de beschutte veranda van het schoolgebouw zijn drie meisjes aan het spelen met mooi gekleurde blokken. Ze bouwen een huis met een poort, een rond raam en een puntdak. Ik pak het huis voorzichtig op en zet het bouwsel op de tekentafel. We gaan tekenen naar aanleiding van het huis. De drie meisjes van vijf jaar gaan gelijk aan het werk en tekenen een 'triangle, a circle and rectangle'. Ze kennen de Engelse woorden en tekenen de onderdelen waaruit het huis is opgebouwd.

De meisjes willen weten hoe de kleuren heten die ze gebruiken. We maken er een spelletje van; ik pak steeds een ander kleurpotlood en vraag naar de Engelse naam. Ze kennen de kleuren nog niet maar na een paar keer oefenen lukt het aardig. Alleen 'red' blijft lastig. Een jongetje kijkt naar het huis en  schuift een nieuw blokje tegen de gevel aan en zegt; 'petroleum' . Zijn vader heeft een vat petroleum voor de deur staan. De meisjes gaan door met kleuren..  

Please reload

Uitgelichte berichten

PaL's oktoberactiviteiten in Zuid Afrika

October 16, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten

November 5, 2017

November 2, 2017

October 27, 2017

October 26, 2017

October 15, 2017

November 16, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square