een weg en een krokodil

October 27, 2017

Nog een 'teachable moment', een moment dat je kunt gebruiken om iets te leren/te ontdekken, nu uit De Doorns.

Twee jongetjes gebruiken stenen als auto 'wroem, wroem', klinkt dat hier ook. Een andere jongen pakt een lichtere kleur zand en maakt daarmee de weg. Dat zou je gelijk op kunnen pakken als leerkracht: dingen zoeken op het veldje die je nog meer kunt gebruiken om een weg te maken, ondertussen praten wat er nog meer nodig is bij een weg en ook daar de spullen voor zoeken... en dan een tekening van de weg en alles wat daarbij hoort...

 

En nog een uit de township van Wellington:

Een jongetje laat zien wat hij gevonden heeft. 'Een krokodil', zegt hij. Zijn vriend zegt: 'Hij moet in het water' en wijst op een plas buiten het hek. Maar daar mogen ze niet komen. Dus het lapje wordt weer opgevouwen met de kleine gekko (want dat is het) erin. Wat een kans om heel precies het beestje te tekenen, meer beestjes te zoeken, die ook te tekenen. En te benoemen wat ze zien, waar ze hem precies gevonden hebben, waar het lapje vandaan komt en hoe je het voorzichtig moet opvouwen. 

Elke dag doen zich zulke kansen voor als kinderen spelen. Aan de leerkrachten de taak om die momenten te gaan zien en te gebruiken. maar eerst gaan wij dat doen volgende week.    

 

Please reload

Uitgelichte berichten

PaL's oktoberactiviteiten in Zuid Afrika

October 16, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten

November 5, 2017

November 2, 2017

October 27, 2017

October 26, 2017

October 15, 2017

November 16, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square