teachable moments

October 26, 2017

De kinderen spelen buiten, de speelplek ziet er hetzelfde uit als vorig jaar: veel steen, stukje zand met gras. Een juf speelt een variant van zakdoekje leggen op het grasmetzandveldje. Thijs en ik zitten op een bankje en schrijven een paar dingen op. Vanochtend waren we in de klassen om te kijken hoe de leerkrachten werkten met hun nieuwe methode 'Amazing Brainz'. Een paar kinderen ontdekken ons. Ze kijken even wat we doen en willen dan ook, pakken onze pennen en gaan 'schrijven', krabbels in verschillende vormen.  Steeds meer kinderen willen, de pennen gaan van hand tot hand. Van de mensen van Amazing Brainz horen we dat zij dit 'teachable moments' noemen: momenten die zich voordoen met kinderen waar je gebruik van kunt maken om te leren. Mijn handen jeuken om zo meteen met een groepje kinderen 'brieven' te gaan schrijven; te bedenken aan wie en wat erin staat, een tekening bij de krabbels te maken. Vandaag past dat nog niet in het programma, maar volgende week gaan we aan de slag met deze 'teachable moments': goed kijken en dan een simpele Play and Learn activiteit doen. 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

PaL's oktoberactiviteiten in Zuid Afrika

October 16, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten

November 5, 2017

November 2, 2017

October 27, 2017

October 26, 2017

October 15, 2017

November 16, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square