weer terug in Nederland


Donderdag 27 november een taalronde in Sandhills. En woensdag 2 november direct een groep kinderen voor mijn neus, groep 3 in dit geval in Amsterdam West.

Dat was fijn terugkomen. Even keek ik verwonderd om me heen: zoveel ruimte, alle tafels en stoeltjes heel, je fotootje aanklikken als je binnenkomt op het digibord, voor iedereen boeken, die allemaal heel zijn. En voor het wiebeljongetje van de klas een speciale wiebelstoel. Fijn dat we dat allemaal hebben.

In de kring was het gewoon weer vertrouwd. Zoals ik al eerder schreef: taalrondes verbroederen.

Op de hele wereld vallen kinderen. Dus als je het daarover hebt, dan herkennen we elkaars verhalen. Hiernaast de tekst van een jongetje uit die groep 3, afkomstig uit Sierra Leone en pas 1 jaar in Nederland. Hij vertelde het verhaal helemaal zelf en kwam zelfs nog even terug om te zeggen dat wel een klein beetje pijn had: 'ik kon een klein beetje lopen naar huis, langzaam' en hij deed voor hoe hij strompelde.

Misschien is het een goed idee om volgend jaar een correspondentie op te zetten tussen kinderen in Nederland en de after-care in Zuid Afrika. Gaan we over nadenken.

Komt bij de plannen die we gisteravond maakten om met het project door te gaan. Nu staat voor geinteresseerden het verslag van ons bezoek al op de website, Binnenkort volgt een nieuwsbrief over onze verdere plannen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten