PaL's oktoberactiviteiten in Zuid Afrika

16 oktober 2016

We reden over de weg naar het centrum van Wellington. Links zagen we de township liggen. Toen we terug waren op ons slaapadres keken we weer even naar de foto’s van vorig jaar: de kinderen in de klasjes in het centrum van NorSA, de schommels van autobanden, de rotzooi buiten het hek, het koor van de naschoolse opvang, dat zo prachtig het lied ‘Jesus remember me’ kan zingen in wel 4 talen en de kinderen van de kleutergroep in de Doorns die ‘Vader Jacob’ zongen. ‘Jesus remember me’ heeft nog maanden in mijn hoofd gezeten en popte op onverwachte momenten weer op. Eén keer hoorde ik het echt, ik stond voor het Zuiderbad en het klokkenspel van het Rijksmuseum speelde het opeens. Niet echt Zuid-Afrikaans dus, hoewel ik toen wel aan de kinderen van NorSA moest denken.

Morgen gaan we beginnen, we gaan voorbeeldlessen geven in 4 groepen van de voorschoolse opvang (kinderen van 0 tot 7 jaar) en in 2 groepen van de naschoolse opvang (van 7-12 jaar en van 12-18 jaar). Vandaag alles voorbereid, kinderboeken uitgezocht die we gaan gebruiken, bedacht hoe taalontwikkeling en beeldende vorming op elkaar kunnen aansluiten. Morgen zien we of het werkt…

Uitgelichte berichten
Recente berichten